Nieuwsbrieven gemeente Rotterdam

6 december 2018
Bekijk de nieuwsbrief via uw webbrowser.

  6 december 2018

6 december 2018

In deze nieuwsbrief

• Hoe gaat het met de app ParkeerSlim?
• Sonmanstraat later klaar
• Harde werkers en goede buren
• Instructie: downloaden en gebruiken
• Uw mening
• De eerste van Nederland
Hoe gaat het met de app ParkeerSlim?

Hoe gaat het met de app ParkeerSlim?

De sensoren liggen allemaal in het wegdek. De app is uitvoerig getest. Tijdens het testen kwamen we dingen tegen die beter moesten. Zo waren er sensoren die anders afgesteld moesten worden. Ook zijn er nog een aantal technische verbeteringen nodig in de Sonmanstraat. Buiten dat kunnen we wel zeggen dat de app werkt.

Het is tijd dat u er van kunt profiteren. Heeft u de app al gedownload, dan kunt u de app door middel van een update bijwerken. Als dat is gebeurd, hoeft u zich alleen opnieuw in te loggen en dan kunt u hem gebruiken. Heeft u de app ParkeerSlim nog niet op uw smartphone gezet, volg dan de instructies (verderop in de nieuwsbrief).

Iedereen ontvangt per mail een nieuwe code om in te loggen in de app.

Sonmanstraat later klaar

Sonmanstraat later klaar

De Sonmanstraat en een gedeelte van de Noorderhavenkade (tussen de Gordelweg en de Sonmanstraat) is pas later klaar. Een deel van de sensoren geeft daar nog niet het juiste signaal af. Hier wordt aan gewerkt. Deze straat ziet u dus ook niet kleuren als u de app gebruikt.

Wij vinden dit erg jammer, maar omdat dit een pilot is, kan zoiets gebeuren. Bij het ontwikkelen van innovaties weten we vooraf niet wat we tegenkomen, dit kan zoals nu voor vertraging zorgen. We werken aan de techniek en het is ons doel om de Sonmanstraat zo snel mogelijk aan de app toe te voegen.

Harde werkers en goede buren

Harde werkers en goede buren

Heeft u deze werklieden in de straat gezien? Op de foto staan Juriaan Karsten en Tobias Barczyk. Zij werkten de afgelopen maanden aan de sensoren en de app.

Ze voelden zich erg welkom in uw wijk. Veel mensen maakten een praatje met hen en op koude momenten kregen zij een kopje thee.

Instructie: downloaden en gebruiken

Instructie: downloaden en gebruiken

Stap 1 
Klik op onderstaande link om de app te downloaden:
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.parkeagle.slimparkeren
iOS:       https://itunes.apple.com/nl/app/parkeerslim/id1393973525?ls=1&mt=8

Stap 2 
Meldt u aan met uw e-mailadres en de unieke code die u per e-mail ontvangt.

Stap 3
Zet uw telefoon in de houder op het dashboard van uw auto als u naar huis rijdt.

Stap 4 
U krijgt een notificatie (melding) op uw telefoon op het moment dat u de wijk Blijdorp binnenrijdt. Door op de notificatie te klikken, start u de applicatie (meer hoeft u niet te doen).

Stap 5
Op uw telefoon ziet u de straten die aan deze pilot mee doen. De kleuren rood, oranje en groen geven aan hoe druk het in de straat is.

Uw mening

Uw mening

Het is voor ons heel leerzaam om aan deze pilot te werken. Helpt u ons om de app te verbeteren? Wat gaat goed, wat kan beter? Wij horen graag wat u er van vindt. Fijn als u tijd maakt om ons uw mening op de app te geven.

1. Via de app kunt u een bericht naar ons sturen. Ga naar het menu, links boven in uw scherm (het menu ziet er uit als drie kleine streepjes boven elkaar).

2. Het vierde kopje van het menu is de optie 'Feedback'. Klik daar op.

3. Vul uw e-mailadres in en uw tips of opmerkingen. Door daar na op verzenden te klikken, ontvangen wij uw bericht.  

Bij voorbaat hartelijk dank!

De eerste van Nederland

De eerste van Nederland

De app ParkeerSlim is de eerste pilot van Nederland die op deze manier gebruikt wordt bij het vinden van een vrije parkeerplaats.

Uiteraard zijn er meer parkeerapps, maar die krijgen hun informatie niet van sensoren. De informatie die u via onze app krijgt, is op elk moment van de dag up-to-date. 

Pilot ParkeerSlim

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft aangemeld voor de pilot ParkeerSlim. In deze update houden we u op de hoogte van het laatste nieuws over de app. De app ParkeerSlim heeft als doel om u te helpen snel een parkeerplaats te vinden. Deze app is ontwikkeld door het bedrijf Parkeagle in opdracht van de gemeente Rotterdam.

Vragen kunt u stellen door een mail te sturen naar support@parkeagle.com.