Nieuwsbrieven gemeente Rotterdam

6 december 2018 - Circulair denken in het wegbeheer
Bekijk de nieuwsbrief via uw webbrowser.

  6 december 2018 - Circulair denken in het wegbeheer

6 december 2018 - Circulair denken in het wegbeheer

Circulair denken in het wegbeheer

Met Rotterdam Circulair, de Rotterdamse resiliencestrategie en het benoemen van ‘weerbaarheid’ tot kernwaarde voor assetmanagement geeft Rotterdam handen en voeten aan de ambitie van duurzaamheid en circulariteit.

In de zoektocht naar duurzame verharding stuitten de wegbeheerders op CO2-neutrale straatstenen van hergebruikt betonpuin met geopolymeren als 'groen' bindmiddel. Op dit moment loopt een pilot in de stad.

'We willen als grote gemeente vooral de markt uitdagen om met innovaties en duurzame oplossingen te komen. Met deze proef denken we in totaal 33,4 ton CO2 te kunnen besparen. Afhankelijk van de resultaten gaan we het materiaal breder toepassen.'
Arjen Oostra, beheerder wegen


Lees het volledige artikel
 

Innovatiemagazine

Dit praktijkvoorbeeld en andere circulaire initiatieven zijn terug te lezen in ons allereerste online innovatiemagazine over de vernieuwing in het beheer van de stad. Dit keer met als thema Circulair geeft nieuwe energie. Ter inspiratie!

-

Assetmanagement Rotterdam

Meer weten over het programma Assetmanagement Rotterdam of op zoek naar voorbeelden uit de dagelijkse praktijk? Kijk op www.rotterdam.nl/assetmanagement of neem contact met ons op via assetmanagement@rotterdam.nl. Aanmelden voor de #AssetAlert kan ook via dit e-mailadres.