Nieuwsbrieven gemeente Rotterdam

CLUB CIRCULAIR REMINDER UITNODIGING
Bekijk de nieuwsbrief via uw webbrowser.
 CLUB CIRCULAIR REMINDER UITNODIGING

CLUB CIRCULAIR REMINDER UITNODIGING

Reminder Uitnodiging

SAMEN GAAN WE VAN ZOOI NAAR MOOI

Wist je dat Rotterdam in 2050 volledig circulair moet zijn? Dus geen vuilnis, afval en rotzooi meer, maar een stedelijke economie die volledig is gebaseerd op hergebruik van goederen en grondstoffen. Kortom, de prullenbak kan de prullenbak in, want over 30 jaar gooien we helemaal niks meer weg. Over goede voornemens gesproken.


Deze ambitie is mooi, maar vraagt om visie en schreeuwt om daadkracht. Hoog tijd om de handen uit de mouwen te steken en de schouders eronder te zetten. Maar hoe in hemelsnaam? Tijdens Club Circulair verkent een kleurrijke groep ondernemers, innovators, artiesten en beleidsbepalers deze ambitieuze uitdaging. Wat zijn de grootste obstakels om Rotterdam te veranderen in een circulaire stad en hoe tackelen we deze? Kan Rotterdam een voortrekkersrol spelen in deze (r)evolutionaire transitie? En hoe bouw je eigenlijk een circulaire stad? Stuk voor stuk vragen die beantwoord moeten worden. En daar hebben we jou bij nodig.


Kom daarom op donderdag 10 januari 2019 naar Club Circulair, de duurzaamste nieuwjaarsborrel van Rotterdam.

OVER CLUB CIRCULAIR

Club Circulair is van, voor en door circulaire initiatiefnemers in Rotterdam. Noem het een duurzame speeltuin voor ondernemers, ambtenaren en bewoners, waar we met brein, ballen, lef en lol plannen smeden voor een stad waarin afval niet bestaat. We verbinden stakeholders, verkennen oplossingen en slaan maasbruggen tussen doelgroepen. En ja, gelachen wordt er ook, want het moet tenslotte wel gezellig blijven. Zo zetten wij, met een duurzame visie op het voorsteven en Rotterdamse nuchterheid achter het roer, koers naar de circulaire wereld van morgen. Niet vol gas, maar wel met de wind in de zeilen.
 

-

PROGRAMMA BALZAAL

16:00 uur – Welkom allen!
16:30 uur – Welkomstwoord van wethouder Duurzaamheid, luchtkwaliteit & energietransitie Arno Bonte en gastvrouw Dore van Duivenbode (Vers Beton, Volkskrant Magazine, NRC Handelsblad).
16:40 uur – Cabaretier Harry Jan Bus (Theater Walhalla) brengt een muzikale ode aan de circulaire stad van morgen.
16:45 uur – Rotterdamse roadmap naar een circulaire stad. Wat zijn de ambities en welke doelstellingen moeten we bereiken om deze te realiseren?
17:15 uur – Bernadette Janssen, stedenbouwkundige en eigenaar BVR Adviseurs Ruimtelijke Ontwikkeling. Stedenbouw, ruimtelijke ontwikkeling en het circulaire gedachtegoed. Waar gaan we heen?
17:40 uur – Thomas Rau; Architect en duurzaamheidsgoeroe Thomas Rau ken je misschien van het VPRO Programma Tegenlicht, waarin hij het Einde van Bezit aankondigde. Op 10 januari neemt hij ons mee naar een wereld waar consumeren en produceren volledig op de schop gaan.
18:15 uur – Een moment van circulaire bezinning, ook wel bekend als de pauze.
18:30 uur – Aan tafel zonder tafel. Een walking dinner met bijzonder smakelijke spijzen uit BlueCity’s duurzame keuken.
19:15 uur – Let’s Talk Circular; Dore van Duivenbode ontvangt de sprekers voor een circulaire tete à tete met het publiek. Vragers worden niet overgeslagen.
20:00 uur – De Drominee, beter bekend als Sir Culair, met een oer-Rotterdamse donderpreek over mooie zooi en de duivelse gevolgen van verspilling.
20:15 uur – It’s a Rap. Rapper Maestro Marouane aan het werk; trashtalk klonk nog nooit zo goed! Aansluitend DJ Ray Escobar.
21:00 uur – Einde

PROGRAMMA DISCO EN BUITEN

Programma Disco
Vanaf 19:15 uur – Meet & Greet! Laat je inspireren door Rotterdam’s duurzaamste ondernemers. Een select aantal circulaire koopmannen en vrouwen presenteren hun producten, ideeën en innovaties.

Programma Buiten
Vanaf 16:00 uur – Meet George Stephenson. Een rondleiding door het unieke stoomschip SS George Stephenson, dat is gebouwd van onderdelen die een tweede, derde, of soms zelfs vierde leven leiden. Let op, inschrijven bij binnenkomst en vol is vol!

Speak out!
Wij zijn van mening dat een Rotterdammer zonder mening geen Rotterdammer is. Wij willen dan ook graag weten hoe jij de circulaire toekomst ziet. Heb je ideeën, tips, circulaire voornemens voor het nieuwe jaar, of een onvervalste Rotterdamse opinie over de te volgen koers. Neem dan plaats in onze Digibooth en lucht je hart! De Digibooth vind je bij de uit/ingang van de Balzaal.

AANMELDEN

Wil jij er 10 januari 2019 ook bij zijn? Klik hier om je aan te melden. By the way, eet je mee? Laat dat dan even weten, dan zorgen wij dat er een circulaire maaltijd voor je klaarstaat. Tot de 10e!
 

-
InstagramFaceBookTwitterLinkedIn