Nieuwsbrieven gemeente Rotterdam

Parkeren in Rotterdam 21 september 2018
Bekijk de nieuwsbrief via uw webbrowser.

 Parkeren in Rotterdam  21 september 2018

ParkeerSlim update #3

In het voorjaar heeft u zich aangemeld voor de pilot 'ParkeerSlim'. In deze update krijgt u het laatste nieuws over de app. Op dit moment is het eerste deel van de pilot afgerond, wij noemen dat de nul-meting. De nul-meting is een onderzoek naar de routes die door bewoners worden gereden naar een vrije parkeerplaats in parkeersector 72. Ook zien we hoe lang bewoners er over doen om er te komen. Wij willen iedereen die aan de nul-meting mee heeft gedaan hartelijk danken. Deze informatie is belangrijk voor het onderzoek.

Zelf zoeken en meten
We hebben ook andere metingen gedaan. Zo zijn we in de avond- en nachturen zelf in de wijk vrije parkeerplaatsen gaan zoeken. Met een stopwatch hebben we opgemeten hoe lang we er over deden om een parkeerplaats te vinden. Zo kunnen we op verschillende momenten zien hoe druk het in de wijk is en wat de knelpunten zijn.

Pilot
Dat dit een pilot is, betekent dat we dit voor het eerst doen. Niet alles is vooraf duidelijk en soms ontdekken we iets wat we niet hebben ingeschat. Dat heeft effect op de planning en u kunt dat merken. Mocht dit op ons pad komen, dan houden we u op de hoogte via deze nieuwsbrief.

Sensoren in het wegdek

Sensoren in het wegdek

Zoals u misschien wel heeft gezien worden er regelmatig bij u in de wijk sensoren in het wegdek gelegd. Op dit moment is een groot deel van de deelnemende straten voorzien van sensoren. Komende week worden de laatste sensoren geplaatst.

Nog even geduld..
Zodra alle sensoren goed staan afgesteld en de informatie goed in de app wordt weergegeven, kunt u de app gebruiken. Als het zover is krijgt u een e-mail met instructies voor het gebruik.

Plattegrond van uw wijk

Plattegrond van uw wijk

Deze plattegrond is een voorbeeld uit de app en geeft een beeld van wat u ziet als u de wijk binnen komt. De plattegrond laat uw wijk zien en de gekleurde lijnen staan voor de parkeerdrukte.

Als een straat groen kleurt, dan zijn daar veel vrije parkeerplaatsen. Is een straat oranje, dan is het druk in die straat, maar zijn er nog wel wat parkeerplaatsen vrij. Kleurt een straat rood, dan is er geen plaats meer.

De straten
Zoals u op deze plattegrond ziet zijn niet alle straten gekleurd, dat komt omdat nog niet alle sensoren geplaatst zijn. Hier nog even de deelnemende straten op een rijtje.

  • Cleyburchstraat
  • Sourystraat 
  • Bisschopstraat 
  • Bijlwerffstraat
  • Een deel van de Sonmansstraat
  • Besemerstraat 
  • Een deel van de Nobelstraat
  • Een deel van de Noorderhavenkade
Pilot ParkeerSlim

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft aangemeld voor de pilot ParkeerSlim. In deze update houden we u op de hoogte van het laatste nieuws over de app. De app ParkeerSlim heeft als doel om u te helpen snel een parkeerplaats te vinden. Deze app is ontwikkeld door het bedrijf Parkeagle in opdracht van de gemeente Rotterdam.

Vragen kunt u stellen door een mail te sturen naar support@parkeagle.com.