Nieuwsbrieven gemeente Rotterdam

9 oktober 2018
Bekijk de nieuwsbrief via uw webbrowser.

  9 oktober 2018

De 'bloemetjescontainer' werkt


Afval naast de containers is een veel voorkomend probleem in Rotterdam. Niet iedere Rotterdammer deponeert zijn vuilniszak immers netjes ín de bak. De gemeente treft diverse maatregelen in de strijd tegen bijplaatsingen en zwerfafval. In sommige wijken zijn de reguliere maatregelen onvoldoende.


De gemeente Rotterdam heeft daarom met gedragspsychologen een proef opgezet om het gedrag van Rotterdammers op een positieve manier te beïnvloeden. In de Tarwewijk werd een aantal containerlocaties aangekleed met kunstgras en bloemen of buxushagen, soms aangevuld met tips aan bewoners om grof vuil te laten ophalen. Dit gedragsexperiment bleek erg effectief. Het zorgde in drie maanden tijd voor maar liefst 85% minder gedumpt afval en grofvuil. En dat is winst voor de stad en de Rotterdammer


Dixie Hoek, adviseur Inzamelmiddelen gemeente Rotterdam:

“Rotterdammers zover krijgen dat zij hun afval scheiden en zelf de buurt netjes houden is best een uitdaging. Ik had wel een effect van de proef verwacht, maar dit overtreft alle verwachtingen.”


Lees het volledige artikel op internet

-

Meer weten over dit experiment

Download het bijbehorende onderzoeksrapport
Bekijk het filmpje

Assetmanagement Rotterdam

Meer weten over het programma Assetmanagement Rotterdam of op zoek naar voorbeelden uit de dagelijkse praktijk? Kijk op www.rotterdam.nl/assetmanagement of neem contact met ons op via assetmanagement@rotterdam.nl. Aanmelden voor de #AssetAlert kan ook via dit e-mailadres.