Nieuwsbrieven gemeente Rotterdam

Oktober 2018
Bekijk de nieuwsbrief via uw webbrowser.

  Oktober 2018

In deze nieuwsbrief

• Ik zie ik zie wat jij niet ziet: verborgen in de Maastunnel
• Maastunnel twee nachten afgesloten
• Spuiten en klikken
• Wachten voor de tunnel
• Hoodies voor onze bouwhelden
Ik zie ik zie wat jij niet ziet: verborgen in de Maastunnel

Ik zie ik zie wat jij niet ziet: verborgen in de Maastunnel

Wie nu in de oostbuis van de Maastunnel komt, moet goed z’n best doen om de tunnel nog te herkennen. De wanden zijn gestript en de rijvloer is eruit. Maar daardoor komen er ook dingen tevoorschijn die je normaal nooit ziet. Daarom: vijf verborgen Maastunnelverhalen.

Lees verder
Maastunnel twee nachten afgesloten

Maastunnel twee nachten afgesloten

De Maastunnel is in de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 oktober en in de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 oktober in beide richtingen afgesloten. 

Lees verder
Spuiten en klikken

Spuiten en klikken

Onze nieuwe huisfotograaf (of moeten we zeggen tunnelfotograaf?) Carel van Hees maakte deze week een rondje langs het werk. Dat leverde mooie plaatjes op. Hij legde onder andere het hydrojetten vast, waarbij de bovenste laag van de ondervloer onder hoge waterdruk wordt weggespoten. 

Lees verder
Wachten voor de tunnel

Wachten voor de tunnel

Waarom staan de verkeerslichten voor de Maastunnel zo lang op rood en kunnen er maar zo weinig auto's door? Je bent niet de enige met die vraag. 

Het antwoord: dat komt doordat er in de tunnel zelf geen file mag staan. Daarom kunnen er niet te veel auto's tegelijk naar binnen, waardoor je voor de tunnel soms even wat langer moet wachten. Dit wordt geregeld door het AFM-systeem. Hoe dat werkt, zie je in een filmpje op onze website. 

Lees verder

Hoodies voor onze bouwhelden

Hoodies voor onze bouwhelden

We zetten onze bouwhelden graag in het zonnetje. Om ze tijdens de herfst lekker warm te houden, kregen ze een echte Maastunnelhoodie, met daarop een doorsnede van de tunnel! Zo wordt het werken in onze tunnel nog leuker.  

Volg ons op social media
InstagramYouTubeFaceBookTwitter Heeft u nog vragen of opmerkingen?
Neem dan contact op met onze collega's