Schuldenaanpak in Rotterdam

Iedereen die in de schulden zit of zat, weet dat geldzorgen lastig en stressvol zijn. Daarom werkt de gemeente samen met haar partners aan een betere dienstverlening voor Rotterdammers met financiële achterstanden. Denk en help je mee? Want investeren in een schuldenvrije generatie Rotterdammers is investeren in de toekomst van onze stad.

Wil je meedenken? Dan kun je een mail sturen naar: schuldenaanpak@rotterdam.nl

Ambities
We willen méér Rotterdammers bereiken met onze dienstverlening. We moeten dus beter vindbaar zijn én we moeten ervoor zorgen dat er minder mensen afhaken.
De doelstelling is om de komende tijd zo veel mogelijk Rotterdammers met financiële achterstanden te helpen en te begeleiden naar een financieel gezonde situatie. We hebben 3 ambities:

  • Voorkomen dat Rotterdammers schulden maken, met extra aandacht voor jongeren.
  • Rotterdammers helpen hun schulden onder controle te krijgen.
  • Discussie aangaan en op zoek gaan naar innovatie.

Vaste trajectbegeleiders
Iedere Rotterdam met een hulpvraag krijgt een vaste trajectbegeleider. Deze voert het gesprek, helpt bij het maken van een financieel overzicht en maakt een persoonlijk plan met concrete afspraken. De trajectbegeleider ziet gedurende het traject toe op het behalen van de doelen. De trajectbegeleider probeert zoveel mogelijk stress bij de klant weg te halen en kijkt buiten het oplossen van de geldproblemen ook naar gedrag en vaardigheden. Dat vergroot kansen op een schuldenvrije toekomst.

Wegwijzer schulddienstverlener
Ondersteun jij iemand met geldzorgen of schulden? Er zijn verschillende manieren waarop Rotterdammers toegang kunnen krijgen tot schulddienstverlening. Help als professional in de keten mee! En wijs Rotterdammers met financiële problemen de juiste weg naar schulddienstverlening. Bekijk daarvoor onze beslisboom.

Meer informatie
Wil je meer weten over de Rotterdamse schuldenaanpak? Bekijk dan dit filmpje en wijs ook ander professionals hierop!

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl