7 juli: start programma Opgroeien met Liefde

Wat hoort een 7-jarige te weten over seks? Hoe leer je kinderen grenzen aangeven? En wat als je kleuter steeds ‘piemel’ en ‘poep’ roept in gezelschap? Voor ouders die het lastig vinden om het juiste moment te vinden om hierover te praten, biedt het programma Opgroeien met liefde uitkomst.

Het gaat om twee online bijeenkomsten per leeftijdsgroep: voor ouders van kinderen onder de twaalf en voor kinderen van 12-18 jaar.

Inhoud programma
Wat moeten kinderen weten over relaties en seksualiteit en hoe kunnen ouders erover beginnen? Deze vragen en nog veel meer komen aan bod bij het programma Opgroeien met Liefde. De seksuele ontwikkeling begint al met de geboorte en ouders spelen een belangrijke rol in de seksuele opvoeding. Bij seksualiteit komt veel kijken en de seksuele opvoeding is daarom meer dan alleen praten over seksualiteit. Voor sommige ouders is dit lastig. Ook schaamte speelt hierin mee. Hoe moeten ze reageren als het over seks of intimiteit gaat? Tijdens het programma gaan deskundigen in gesprek met ouders en geven ze tips om hiermee om te gaan.

Datum en tijd

Voor ouders van kinderen van 12-18 jaar
Woensdag 7 juli en 14 juli 09.15 – 11.15 uur

Voor ouders van kinderen van 0-12 jaar
Dinsdag 20 en 27 juli 09.15-11.15 uur

Aanmelden en meer informatie
De cursus wordt via zoom gegeven. Aanmelden kan gemakkelijk via de internetpagina van Twinkeltje.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl