29 september: start cursus Mindful Ouderschap voor ouders van 27-35 jaar

Opvoeden kan een dankbare, plezierige en zingevende bezigheid zijn. Soms lukt het alleen even niet om dat zo te voelen. Mindful ouderschap is gericht op bewust opvoeden, zodat ouders meer kunnen genieten van het ouderschap.

De cursus Mindful Ouderschap helpt ouders in het hier en nu te zijn met hun kind. Daarnaast geeft het inzicht in de eigen reactiepatronen in stressvolle situaties en handvatten om hiermee om te gaan.

Programma
Het programma bestaat uit verschillende oefeningen, zoals meditatie, yoga en uitleg en oefeningen over opvoedingsstress. Ouders krijgen oefeningen om mindful ouderschap in het dagelijks leven te integreren. Zo leren ze stressvolle situaties rustiger te benaderen, zodat ze in contact blijven met zichzelf en het kind. Het is waardevol als beide ouders samen deelnemen aan de cursus.

Datum en tijd
Mindful Ouderschap is een 8-weekse online cursus bedoeld voor ouders in de leeftijd van 27 – 35 jaar. De training start op woensdag 29 september om 19.30 uur en wordt gegeven via MS teams. De overige cursusdagen vinden plaats op de woensdagen van 29 september t/m 24 november, met uitzondering van 20 oktober.

Meer informatie en aanmelden
Kijk voor meer informatie over de cursus Mindful Ouderschap op de website. Aanmelden kan via: preventie@indigorijnmond.nl of 088 - 357 17 00.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl