Sociaal wijkverhaal: ‘Erger voorkomen’

Elke dag staan 43 wijkteams klaar om de Rotterdammer die wel wat extra hulp kan gebruiken, weer op weg te helpen. In de rubriek 'Sociaal wijkverhaal' vind je verhalen uit het wijkteam. Over hoe zij en hun netwerk samenwerken aan een oplossing. Lees hier het verhaal van jeugd en gezinscoach Maaike Schipper.

‘Ik zet zoveel mogelijk in op preventie’, vertelt wijkteammedewerker Maaike Schipper, jeugd en gezinscoach bij Enver in het wijkteam IJsselmonde. We vroegen haar om een voorbeeld.

Streng genoeg
‘Ik kreeg een vraag binnen via de Vraagwijzer. Patricia*, een jonge moeder, had vragen over de opvoeding van haar dochter van negen.  Ze twijfelde of ze het wel goed deed en wilde niet dezelfde fouten maken als haar moeder vroeger. Ze wilde niet zo streng zijn, maar was nu bang dat ze niet streng genoeg was; hoe reageer ik als mijn dochter iets stouts doet? En hoe zorg ik ervoor dat ze dan niet een loopje met me neemt?’

Netwerk
‘We belden, maakten een afspraak voor een huisbezoek en hebben heel fijn gepraat. Normaal praat je hierover met je familie en vrienden, zei Patricia. Dat wist ze ook wel, maar zij wilde het juist anders doen en buiten haar netwerk houden. Daarom vroeg ze ons hoe ze de opvoeding van haar dochtertje het best kon aanpakken. Ook kwam tijdens het gesprek naar boven dat ze geen overzicht had van haar financiën. Ze had dat nooit geleerd en het gevoel dat ze te veel uitgaf.’ Lees hier hoe Maaike erger deed voorkomen.

Voor meer verhalen, volg het wijkteam op LinkedIn


*Namen zijn verzonnen

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl