30 september: start programma Opgroeien met Liefde

Wat moeten kinderen weten over relaties en seksualiteit en hoe kun je erover beginnen? Kom jij in je werk ouders van tieners tegen die het lastig vinden om hierover te praten, attendeer ze dan op het programma Opgroeien met liefde. Het begint op donderdag 30 september.

Het gaat om twee online bijeenkomsten voor ouders van kinderen van 12-18 jaar.

De seksuele ontwikkeling begint al met de geboorte en ouders spelen een belangrijke rol in de seksuele opvoeding. Bij seksualiteit komt veel kijken en de seksuele opvoeding is daarom meer dan alleen praten over seksualiteit. Voor sommige ouders is dit lastig. Ook schaamte speelt hierin mee. Hoe moeten ze reageren als het over seks of intimiteit gaat?

Inhoud programma
Deelnemers krijgen informatie over de seksuele ontwikkeling van kinderen, de seksuele opvoeding en praktische handvatten om mee aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld hoe je reageert op vragen van je kind en hoe je zelf in gesprek kunt gaan over seksualiteit.
Tijdens het programma gaan deskundigen in gesprek met ouders en geven ze tips om hiermee om te gaan.

Datum en tijd
Donderdag 30 september van 19.30-21.30 uur.

Aanmelden en meer informatie
De cursus wordt via zoom gegeven. Aanmelden kan via de website. 

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl