Hulpaanbod voor jongvolwassenen met psychische klachten

Gevoelens van depressie, angst en problemen met slapen. Sinds corona is het aantal jongvolwassenen met psychische klachten toegenomen. Ken je 27-35 jarigen in Rotterdam die soms worstelen met zichzelf en hun taken? De gemeente Rotterdam en Indigo Rijnmond bieden deze jongvolwassenen een gratis hulpaanbod om weer in balans te komen.

Het hulpaanbod bestaat uit het chatten met een preventiedeskundige, online preventietrainingen en een webinar.

Chatten met een preventiedeskundige
Rotterdammers tussen 27 en 35 jaar kunnen elke werkdag chatten met een preventiedeskundige. Geheel anoniem kunnen zij hun situatie delen of vragen stellen over hun mentale gezondheid. De chat is beschikbaar op maandag t/m donderdag van 16:00 tot 20:00 uur en op vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur. De chat verschijnt rechtsonder op de website zodra er een medewerker beschikbaar is.

Online preventietrainingen
Momenteel verzorgt Indigo Rijnmond twee preventietrainingen:

  • Mindful Parenting
    Tijdens de online training Mindful Parenting leren deelnemers omgaan met de dagelijkse hectiek van het ouderschap en de coronastress, bewuster op te voeden en meer te genieten van het ouderschap.
     
  • Minder Piekeren
    In de online training Minder Piekeren leren deelnemers op een andere, effectievere manier met piekeren om te gaan. Met als doel er minder last van te ervaren.

Webinar
Meer informatie over een informatief webinar volgt dit najaar. Houd hiervoor de website in de gaten.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl