Extra ondersteuning voor ouders met een baby

De ouder baby interventie van Indigo Rijnmond heeft als doel om de band tussen ouder(s) en hun baby tot 1 jaar te versterken. Ken jij een ouder die een extra steuntje in de rug kan gebruiken en die de klassieke roze wolk misschien niet zo ervaart? Meld hem/haar dan aan.

 

Voelt de vader of moeder  zich onzeker en heeft hij/zij vragen over het contact met het kindje? Zijn er vragen over slapen, eten, huilen? Het eerste jaar met een kind kan heel pittig zijn voor een ouder/gezin, zeker als er bijvoorbeeld ook psychische problemen of stressklachten bij de ouder spelen. Indigo preventie kan hierin ondersteunen. Onzekerheden worden besproken en aangepakt, waardoor de ouder meer kan genieten van het kind.

De trainers komen bij de ouder thuis voor de kennismaking en ongeveer zeven gesprekken daarna. Er wordt onder andere gebruikgemaakt van video-opnames. Ouders bekijken en bespreken die samen met de trainer.

Saloua: ‘Jelske heeft me enorm geholpen, mijn relatie met mijn kind is weer hersteld. Yarah trekt nu ook naar mij toe. Als we verstoppertje spelen, ligt ze dubbel. En ik heb ingezien dat ik op mijn man kan bouwen en niet alles alleen hoef te doen. Ik merk dat ik de behoefte heb om weer dingen op te pakken. Ik ben er nog niet maar ik zie de dingen positief, ik weet dat ik er wel uitkom.’

Aanmelden en informatie
Er kan doorlopend worden aangemeld via preventie@indigorijnmond.nl. Meer informatie vind je op de website

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl