Gratis Energiebox010 voor Rotterdammers met een laag inkomen

Rotterdammers met een laag inkomen worden momenteel extra hard geraakt door de hoge energieprijzen. Met de Energiebox010 wil de gemeente Rotterdam  hen helpen meer grip te krijgen op hun energierekening. De doos zit vol energiebesparende producten waarmee zij per jaar zo’n 180 euro kunnen besparen op hun energierekening én hun woning kunnen verduurzamen. 

Rotterdammers met de laagste inkomens wonen vaak in de slechtst geïsoleerde huizen. Zij worden dus dubbel geraakt door de hoge gasprijzen.

Tot 180 euro per jaar besparen
De gemeente stelt daarom 32.000 energieboxen beschikbaar voor Rotterdammers met een laag inkomen. De Energiebox010 is gevuld met energiebesparende producten zoals tochtstrips, ledlampen en een waterbesparende douchekop. Hiermee kunnen de Rotterdammers per jaar zo’n 180 euro kunnen besparen op hun energierekening én hun woning verduurzamen. 

Gratis af te halen
De Energiebox010 is tot en met juli gratis af te halen bij 35 verschillende Huizen van de Wijk. Het Rotterdams Milieucentrum (RMC) zal de Energiebox010 ook verspreiden via (openbare) markten en maatschappelijke organisaties zoals kerken, moskeeën, voedselbanken en welzijnspartners die in contact staan met mensen met een laag inkomen.

Energiecoaches
Rotterdammers kunnen ook hulp krijgen van de energiecoaches van de Energiebank en WijkEnergieWerkt. De energiecoach is een vrijwilliger die aan huis komt en tips geeft passend bij de woning. Ook kan de energiecoach helpen met het installeren van energiebesparende producten.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over duurzaam wonen en deze actie op de website van Duurzaam010. De energiebox010 is een initiatief van de gemeente Rotterdam in samenwerking met het Rotterdams Milieucentrum, WijkEnergieWerkt en de Energiebank Rotterdam.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl