Scan geeft Rotterdammers inzicht in hun gezondheid

Met de online VITR Vitaalscan krijgen Rotterdammers meer inzicht in hun eigen gezondheid. En de risico’s die ze lopen.  Die kunnen er zomaar zijn want Rotterdammers zijn gemiddeld ongezonder dan hun landgenoten. VITR* wil dat veranderen door preventie laagdrempelig, schaalbaar én meetbaar te maken. Daarvoor is het zaak dat zoveel mogelijk Rotterdammers de Vitaalscan invullen! Help je mee dit te bereiken?

De VITR Vitaalscan uitproberen kan via de speciale demo-link.*De Vitaalscan is onderdeel van VITR, een project dat Rotterdammers met technologie motiveert hun leefstijl te verbeteren.

Inzicht in leefstijl en hartrisico
Een slim algoritme in de VITR Vitaalscan brengt op basis van een aantal vragen de status van iemands leefstijl en het hartrisico in kaart, de elementen die bepalen hoe gezond je bent. Met rode, oranje en groene smileys worden de persoonlijke scores getoond, vergezeld van advies.

Aan de slag op het platform
Nadat deelnemers hun persoonlijke scores hebben ontvangen, kunnen zij direct aan de slag met leefstijlverbetering op het e-Healthplatform van SmartVitaal. Dat bevat een uitgebreide gezondheidstest, tips en challenges. Ook toont het precies die lokale zorgverleners in je eigen buurt, die op basis van je eigen scores relevant zijn.

Samenwerkingspartners
VITR is een initiatief Erasmus MC, Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam, SmartVitaal, wmo radar, Medical Delta Living Lab Vit for Life en Stichting Lezen en Schrijven.

Meer informatie en aansluiten
Als je meer informatie wilt of je bij VITR wil aansluiten, stuur dan een e-mail naar Job Weijters, projectmanager van VITR, via job@vitr.nl

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl