Advies op Maat voor vrijwilligersorganisaties

Werk je bij een Rotterdamse organisatie die met vrijwilligers werkt? Dan kun je advies op maat krijgen van de gemeente. Bijvoorbeeld over hoe je een jaarplan opstelt of wat er allemaal in een vrijwilligersovereenkomst moet staan. We koppelen de juiste expert aan jouw vraag.

Ruim 1.300 inhoudelijk experts van adviesbureau BMC brengen de strategische of organisatorische adviezen uit. Advies op Maat richt zich op fondsenwerving, bedrijfsvoering, juridische hulp, ICT en Marketing en Communicatie. 

Voorbeelden van vragen zijn:

  1. Hoe kan ik misbruik, huiselijk geweld of mensenhandel volgens de meldcode signaleren?
  2. Financiën in kaart brengen; hoe weet ik eigenlijk hoe mijn organisatie er financieel voor staat? Hoe bereid ik me voor op financiële controles?
  3. Informatieveiligheid; hoe kan ik informatie veilig opslaan?

Mail je vragen
Mail je vragen naar netwerk@zorgzaam010.nl. Het antwoord wordt opgenomen in de kennisbank, zodat anderen er ook gebruik van kunnen maken. Die kennisbank is hier terug te vinden.

Achtergrond
Terwijl grotere organisaties vaker toegang hebben tot (professionele) netwerken om zich te laten adviseren, hebben organisaties die met vrijwilligers werken dit doorgaans niet. De gemeente Rotterdam heeft in kaart gebracht welke ondersteuning vrijwilligersorganisaties nodig hebben en hieruit is Advies op Maat ontstaan.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl