Energietoeslag: help mee iedereen te bereiken

In Rotterdam hebben 83.000 huishoudens recht op de energietoeslag. Veel Rotterdammers hebben de toeslag al aangevraagd. Ongeveer 15% kent de toeslag nog niet of denkt onterecht dat zij niet in aanmerking komen, met name ouderen.  Breng de energietoeslag ook onder de aandacht, zodat we samen alle Rotterdammers bereiken.

Voor alle Rotterdammers met een laag inkomen is de energietoeslag beschikbaar. Deze toeslag van € 800 is bedoeld als steuntje in de rug bij het betalen van de hogere energiekosten. Rotterdammers die voldoen aan de voorwaarden, kunnen de aanvraag doen via http://rotterdam.nl/energietoeslag. Lukt de aanvraag niet, dan kunnen mensen ondersteuning krijgen bij het Huis van de Wijk.

Nodig voor de aanvraag:

  • een geldig identiteitsbewijs (paspoort of ID-kaart)
  • de aanvrager moet weten wat haar/zijn inkomen was in januari 2022.

Wie komen in aanmerking?
Rotterdammers met een inkomensgrens van 140% van het minimuminkomen. Hoeveel dat is, is afhankelijk van de situatie. Meer informatie hierover kun je vinden op deze pagina.

Help mee om de energietoeslag bij zo veel mogelijk Rotterdammers onder de aandacht te brengen! Er zijn flyers, posters, teksten voor socials en narrowcasting beschikbaar. Wil je deze middelen ontvangen, stuur dan een mailtje naar energietoeslag010WI@rotterdam.nl.  

 

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl