Kennisatelier Zorg in Onderwijstijd

Per 1 januari 2024 zullen op 125 basisscholen School Zorg Teams zijn. De inrichting van de School Zorg Teams is nog in volle gang, de aanleiding en de aanpak hiervan zullen worden gedeeld tijdens dit kennisatelier.

ONZE-aanpak
7 Rotterdamse scholen ontwikkelen 5 jaar lang een eigen aanpak op de aansluiting met zorg, samen met een gedragswetenschapper en onderwijszorgassistenten die het schoolteam komen versterken. De aanpak is succesvol en laat zien dat scholen er met deze extra expertise in slagen om maatwerk te leveren en kinderen en ouders dát te bieden wat ze nodig hebben. We laten in de sessie zien hoe de ONZE-aanpak is opgezet en hoe dat in de praktijk op de scholen uitpakt. Samen met een gedragswetenschapper en/of intern begeleider van één van de scholen.

School Zorg Teams
Op 47 basisscholen in Rotterdam zijn sinds dit kalenderjaar School Zorg Teams van start gegaan. De inrichting van de School Zorg Teams gebeurt via een projectmatige en gefaseerde aanpak. Doel is op 125 scholen met een zeer zware en zware wegingsfactor School-Zorg-Teams te installeren per 1-1-‘24. We willen in deze sessie graag laten zien wat de aanleiding is geweest, meer ingaan op de aanpak en we delen de ervaringen vanuit de praktijk. Dat laatste doen we samen met een schoolmaatschappelijk werker.

Datum, tijd en plaats

  • 14 maart, 15.00-17.00 uur, Pauluskerk Rotterdam

Meer informatie en aanmelden
Het volledige programma is hier te vinden. Aanmelden kan via Kennisatelier “Zorg in onderwijstijd” ST-RAW.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl