Cursus psychische problemen in de familie

Indigo Preventie verzorgt een groepscursus voor Rotterdamse familieleden van mensen met psychische problemen. In de training leren ze om te gaan met moeilijke situaties en overbelasting te voorkomen door kennisoverdracht, aanleren van praktische vaardigheden en lotgenotencontact.

Leven met een naaste met psychische problemen is lastig. Iedereen die dit meemaakt kan meepraten over de conflicten, schaamte en de eenzaamheid. Deze familieleden kunnen baat hebben bij de cursus 'Psychische problemen in de familie'.

Voor wie
De cursus is speciaal voor familieleden en anderen die nauw betrokken zijn bij de zorg van mensen met verschillende psychische problemen zoals depressie, psychose, borderline problematiek etc.

Thema's
Thema’s die in de cursus aan bod komen zijn: de invloed van psychische problemen op de relatie of het gezin, balans tussen draaglast en draagkracht, communicatie en grenzen stellen, methoden om problemen op te lossen en zorgen voor zichzelf.

Datum, tijd en locatie
De cursus bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten. Voorafgaand aan de cursus vindt een telefonisch kennismakingsgesprek plaats.
Startdatum: dinsdag 18 april (m.u.v. 9 mei)  
Tijd:  18.30 -  20.30 uur
Locatie: Indigo, Dynamostraat 18, 3083 AK Rotterdam.

Meer informatie en aanmelden
Indigo preventie: 088- 357 17 00  of preventie@indigorijnmond.nl

Let op: De cursus is alleen voor mensen die wonen in Rotterdam, de gemeente Rotterdam financiert de cursus. Er zijn voor deelnemers geen kosten aan de cursus verbonden.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl