Weetjes voor bewindvoerders

In dit artikel leest je over:

1. De energietoeslag

Vanaf 16 oktober kunnen de eerste Rotterdammers de energietoeslag op hun rekening verwachten. De energietoeslag is voor huishoudens met een inkomen tot en met 120 procent van het sociaal minimum. Bij het toekennen van de energietoeslag kijken we naar het inkomen in augustus 2023. De toeslag is € 1.300.

Rotterdammers die de toeslag ontvangen, kunnen het geld gebruiken voor de energierekening.

Wie ontvangen de energietoeslag automatisch
We betalen eerst de energietoeslag automatisch uit aan Rotterdammers van wie we het inkomen weten. Dit zijn onder andere Rotterdammers die in augustus 2023 een bijstandsuitkering hebben ontvangen. Rotterdammers die vorig jaar de energietoeslag hebben gekregen en dit jaar ook voldoen aan de voorwaarden, ontvangen de energietoeslag ook automatisch.

Zelf aanvragen
We kunnen niet aan alle Rotterdammers de energietoeslag automatisch uitkeren.
Rotterdammers met een inkomen tussen de 100 en 120 procent van het sociaal minimum kunnen de energietoeslag zelf aanvragen. Dat kan vanaf 1 november 2023 ook met een papieren formulier.

Rotterdammers met een inkomen tussen de 120 en 140 procent van het sociaal minimum komen niet meer in aanmerking voor de energietoeslag.

heeft u cliënten die hier mogelijk voor in aanmerkingen komen, wijs hen hier dan op.

Meer informatie

Dat vindt U op Energietoeslag | Rotterdam.nl

 

 

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl