Webpagina speciaal voor jongeren die 18 worden

Op deze website kunnen jongeren overzichtelijke informatie vinden over wat ze als ze 18 worden moeten regelen, zoals een DigiD en zorgverzekering. Maar ook wat handig is om te regelen, zoals inschrijven voor een woning of een toeslag aanvragen. De pagina verwijst ook naar hulp, bijvoorbeeld bij geldproblemen. De informatie sluit aan op de Kwikstart app en het Nibudboekje dat de gemeente voor dezelfde groep beschikbaar stelt.
Werk jij met jongeren en die specifiek 18 jaar worden? Attendeer hen dan op deze nieuwe pagina. De pagina is ook te benaderen via de landingspagina voor jongeren op deze website.

Actieplan Vastpakken en niet loslaten

De pagina is een initiatief van het actieplan Vastpakken en niet loslaten van de gemeente Rotterdam. Samen met jongeren is gewerkt aan het op orde krijgen van de informatievoorziening voor jongeren op de website van de gemeente.

Het actieplan Vastpakken en niet loslaten is een integraal programma dat oplossingen wil bieden voor de vraagstukken waar jongeren in een kwetsbare positie tussen 16 en 27 jaar in Rotterdam tegen aanlopen. Jongerenparticipatie loopt als een rode draad door het plan: (ervaringsdeskundige) jongeren (de klankbordgroep) denken, doen en bepalen mee.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl