Nieuwe podcast voor mensen die Nederlands leren

Speciaal voor mensen die Nederlands aan het leren zijn is er nu een nieuwe podcast: Een Beetje Nederlands. Deze podcast is bedoeld voor mensen die gevorderd zijn in Nederlands (niveau B1/B2) en hun luistervaardigheden willen verbeteren.

Nederlands leren
Voor veel mensen die Nederlands aan het leren zijn is het moeilijk om goede resources te vinden die hun helpen de taal te leren. Apps als Duolingo kunnen helpen om de woordenschat op te bouwen en om grammatica te leren voor beginnende lerenden. Voor mensen die de taal goed onder de knie hebben zijn er ook voldoende bronnen, denk aan het journaal en andere podcasts. Voor de groep hiertussen (niveau B1/B2) zijn minder bronnen beschikbaar om naar te luisteren, terwijl het erg belangrijk is voor deze groep om veel met de taal bezig te zijn.

Podcast
Een Beetje Nederlands is een nieuwe podcast die zich richt op mensen die gevorderd zijn in het Nederlands. Iedere twee weken is er een nieuwe aflevering over een verschillend onderwerp, bijvoorbeeld de Nederlandse cultuur, geschiedenis of interessante personen. De podcast is gesproken in helder en duidelijk Nederlands en moeilijke woorden worden uitgelegd. Op de website van de podcast zijn de transcripties gratis beschikbaar. De podcast is beschikbaar op alle grote podcastplatformen: Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts etc.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl