29 maart: webinar over de Grow It!-app die jongeren helpt omgaan met stress

Voor professionals in het onderwijs, zorg en lokale overheid is er op maandag 29 maart een webinar over de Grow It!-app. Deze app helpt jongeren omgaan met stress, verveling en eenzaamheid door de coronacrisis.

De ontwikkelaars vertellen over het gebruik, op welke manier de app jongeren ondersteunt en hoe je deze kunt inzetten richting jongeren. Ook delen ze de voorlopige uitkomsten van het onderzoek. Via de app geven jongeren (anoniem) vijf keer per dag aan hoe het met hen gaat.

Virtuele boom
De gratis app helpt jongeren ook zichzelf beter te leren kennen. ‘Maak een foto van een kip’, of: ‘Vraag je vrienden welke drie dingen ze leuk vinden aan je en schrijf dit op’. Het zijn twee voorbeelden van challenges uit de Grow It!-app, waarmee jongeren een virtuele boom kunnen laten groeien. Wie het snelste is, maakt kans op mooie prijzen. Maar jongeren worden op deze manier vooral geholpen bij het omgaan met de lockdown.

Het webinar wordt gegeven door kinder- en jeugdpsychiater prof. dr. Manon Hillegers van het Erasmus MC Sophia en ontwikkelingspsycholoog prof. dr. Loes Keijsers van de Erasmus universiteit.

Datum en tijd
Het webinar vindt plaats op maandag 29 maart van 16.30 tot 17.30 uur.

Aanmelden en meer informatie
Wil je het webinar bijwonen? Stuur een bericht naar growit@erasmusmc.nl en vermeld je naam, e-mailadres en organisatie. Meer informatie over de Grow-IT!-app lees je op de website. Lees daarnaast het interview met de ontwikkelaars van de app op de website van Gezond010.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl