Start campagne tegen discriminatie en racisme: Zie het. Zeg het. Meld het.

Afgelopen zondag 21 maart was het de Internationale Dag tegen Discriminatie en Racisme. Op deze dag startte de nieuwe campagne Zie het. Zeg het. Meld het. die Rotterdammers oproept zich uit te spreken tegen discriminatie en racisme. 

Zie het. Zeg het. Meld het.
Discriminatie komt in onze eigen stad in allerlei vormen voor. Afgewezen worden voor een baan omdat je een beperking hebt, uitgescholden worden op straat omdat je homoseksueel bent of de toegang tot een discotheek worden geweigerd omdat je een donkere huidskleur hebt. Maar ook de opmerking waar je nu werkelijk vandaan komt of dat je er helemaal niet lesbisch uitziet, is discriminerend. In de campagne spreken Rotterdammers zich uit tegen discriminatie en racisme. En roepen anderen op dit ook te doen. 

Wethouder Bert Wijbenga: ‘Kijk bij discriminatie niet weg, maar zeg er iets van. Niet alleen als het jou treft, maar ook als je het hoort of ziet. Discriminatie en racisme is dan wel bij wet verboden, het komt helaas nog steeds voor. Samen spreken we ons ertegen uit en kunnen we discriminatie echt aanpakken.’

Discriminatie melden
Bijna een op de vijf Rotterdammers heeft ervaring met discriminatie. Melding maken hiervan is belangrijk. Als melder kun je daarbij rekenen op de steun van antidiscriminatiebureau RADAR. De klachtbehandelaars luisteren naar je verhaal en adviseren over eventuele vervolgstappen. Anoniem melden kan ook. Discriminatie melden kan via de app Discriminatiemelder op de website van Radar.

Meer informatie
De campagne Zie het. Zeg het. Meld het. maakt onderdeel uit van het actieprogramma Rotterdam tegen Racisme. Meer informatie hierover lees je op de website van de gemeente.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl