31 mei: start groepscursus Heibel thuis

Werk jij met jongeren van 12 tot 16 jaar die te maken hebben met ruzie of geweld thuis? Wijs ze dan op de online groepscursus Heibel thuis. Hij start op maandagmiddag 31 mei. Voor de ouders organiseert Avant sanare ook groepsbijeenkomsten over dit thema. Deelname hieraan wordt sterk aanbevolen.

Tijdens de acht bijeenkomsten van de cursus leren jongeren hun gevoelens en ervaringen plaatsen. Ze doen oefeningen voor meer zelfvertrouwen en met hun ouders werken ze aan een veilige toekomst. Het is een waardevolle cursus, zo blijkt uit reacties van jongeren die hem volgden.

Achtergrond
Geweld tussen ouders roept bij jongeren vaak heftige emoties op. Ze ervaren het als verwarrend en pijnlijk als ouders zowel een bron van veiligheid als van angst zijn. Ze groeien bovendien op met fundamentele twijfels en verwarring over de betekenis van liefde, intimiteit en geweld. De meest voorkomende reacties van jongeren zijn verdriet, angst, boosheid en machteloosheid. Als huiselijk geweld vaker plaatsvindt, leven jongeren in voortdurende angst voor een volgende aanvaring tussen de ouders.

Inhoud
Tijdens de cursus werken jongeren aan een veilige toekomst en ze leren wat zij daar zelf voor kunnen doen.

Er zijn ook twee bijeenkomsten voor ouders. Tijdens deze bijeenkomsten krijgen ouders informatie over de ontwikkeling van jongeren en de gevolgen van ruzies en geweld. Ook wisselen zij ervaringen uit met anderen en krijgen zij tips om hun kind te ondersteunen. Hoewel deelname sterkt wordt aangeraden is deze altijd op basis van vrijwilligheid.

Datum en tijd
De cursus start op maandag 31 mei en bestaat uit acht online bijeenkomsten van een uur.
De bijeenkomst duurt van 16.00 tot 17.00 uur.

Deze bijeenkomsten voor de ouders worden in overleg afgesproken.

Aanmelden en meer informatie
Jongeren, ouders én school kunnen de jongeren aanmelden via de website

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl