Vanaf 2 juni: cursussen Eerste Hulp bij Psychische Problemen

Wat doe je als iemand een paniekaanval krijgt of depressief overkomt? Voor geregistreerde vrijwilligers en professionals zonder opleiding in de zorg die veel Rotterdammers ontmoeten, is er nu een cursus over georganiseerd. Het doel: eerste hulp kunnen bieden aan mensen met (beginnende) psychische problemen. De eerste cursus start op woensdag 2 juni.

Deelnemers krijgen informatie over de meest voorkomende psychische problemen en leren wat ze concreet kunnen doen. Bijvoorbeeld hoe je het gesprek opent met iemand die steeds vaker somber of angstig overkomt. Of wat je kunt doen als iemand steeds meer alcohol gaat drinken en je je daarover zorgen maakt. En hoe te handelen in crisissituaties.

Voor wie is de cursus?
De cursus is opgezet voor geregistreerde vrijwilligers en professionals zonder opleiding in de zorg die veel Rotterdammers ontmoeten. Bijvoorbeeld mentoren bij onderwijsinstellingen, wooncorporaties, huizen van de wijk, RET en netwerken als Zorgzaam 010. Ook medewerkers van wijkteams en Vraagwijzers zijn welkom.

Inhoud
De cursus bestaat uit zelfstudie en twee online groepsontmoetingen van 2,5 uur onder begeleiding van een gecertificeerd trainer. Hierin komt het herkennen van de signalen en symptomen van psychische aandoeningen aan bod, evenals het bespreekbaar maken van psychische problemen. 

Datum, tijd en aanmelden
Aanmelden kan alleen via de link onder de groep. 

Groep 1:          Woensdagen 2 juni en 16 juni; 18.30 - 21.00 uur

Blended Rotterdam 2, 16 Jun - Mental Health First Aid (mhfa.nl)

Groep 2:          Woensdagen 9 juni en 23 juni; 18.30 - 21.00 uur

Blended Rotterdam 9, 23 Jun - Mental Health First Aid (mhfa.nl)

Groep 3:          Maandagen 21 en 28 juni 2021; 9.00 – 11.30 uur               

Blended Rotterdam 21, 28 Jun - Mental Health First Aid (mhfa.nl)

Groep 4:          Maandagen 5 en 12 juli; 18.30 – 21.00 uur

Blended Rotterdam 5, 12 Jul - Mental Health First Aid (mhfa.nl)

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen via preventie@indigorijnmond.nl of via 088-357 17 00 of deze video bekijken. 

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl