Tandarts gratis voor kinderen

Kinderen kunnen gratis naar de tandarts maar gaan lang niet allemaal. In Rotterdam gaat het om duizenden kinderen die hierdoor als volwassene het risico lopen op hart- en vaatziekten, diabetes en obesitas, en extra tandartskosten. Bovendien kunnen ze op korte termijn gaatjes ontwikkelen. Dit is te voorkomen met regelmatig tandartsbezoek.

Daarom roept verzekeraar VGZ ouders deze maand op om met hun kind naar de tandarts te gaan. De gemeente Rotterdam is er blij mee, want ‘elk kind heeft recht op een gezond gebit’, aldus wethouder Grauss, portefeuille Armoedebestrijding (o.a.). 
‘In Rotterdam gingen in 2018 ongeveer 5.000 kinderen niet naar de tandarts en waarschijnlijk is dit aantal door de coronacrisis alleen maar gegroeid. Maar omdat veel ouders niet weten dat tandartskosten voor hun kinderen wél vergoed worden, of zelf niet naar de tandarts gaan, liggen deze kinderen dus nooit in de tandartsstoel.’
De tandartsrekening voor kinderen wordt altijd vergoed. Ook als mensen bij een andere verzekering zijn aangesloten dan VGZ.

Neem je kind mee naar de tandarts
In de brief die de verzekerden van VGZ krijgen wordt de vrees voor een hoge tandartsrekening weggenomen. Want de tandarts zit in de basisverzekering van kinderen tot 18 jaar; er volgt geen rekening achteraf en de behandeling gaat niet van het eigen risico af.
Gaatjes nu kunnen later voor vervelende problemen zorgen aan tanden, kiezen en tandvlees. En dan lopen de kosten op. ‘Neem uw kind dus nu al gratis mee naar de tandarts’, is de boodschap.  Bij de brief zit ook een poster met 6 handige tips om gaatjes te voorkomen.

VGZ Rotterdampakket
De gemeente is verheugd dat partner VGZ dit onderwerp onder de aandacht brengt bij zijn klanten. Zo gezond mogelijke Rotterdammers, dat is het doel waar de gemeente Rotterdam en VGZ samen naar streven. Voor verzekerden met het Rotterdampakket die ouder zijn dan 18 jaar is een uitgebreide tandverzekering opgenomen. Maximaal € 500 per jaar wordt vergoed en de eigen bijdrage op een volledig kunstgebit is ook vergoed.

Voor kinderen tot 18 jaar geldt een vergoeding van € 2.500 voor orthodontische zorg.

Meer informatie
Kijk op de website van VGZ voor een uitgebreider overzicht van vergoedingen. Meer informatie over het VGZ Rotterdampakket vind je op de website van de gemeente.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl