Wie zorgt er voor de mantelzorger? De Roodkapjes!

Mantelzorgers helpen om een goede balans te vinden tussen zorg voor de ander en zorg voor zichzelf. Dat is wat De Roodkapjes doen. Elke week nemen zij kleine groepen mantelzorgers mee naar buiten tijden ’een dag zonder zorgen’ of een ‘pepwalk’.

Mantelzorgers voelen zich na de dag zich gesterkt, minder alleen en krijgen methodes om beter voor zichzelf te zorgen. 

Aanpak Roodkapjes
Veel ondersteuning voor mantelzorgers is gericht op de persoon die zij verzorgen: deze wordt verzorgd of beziggehouden waardoor de mantelzorger even tijd heeft voor zichzelf. Het vernieuwende van deze aanpak is dat er een dag vrijgemaakt is voor de mantelzorger zelf, waarop deze methodes krijgt aangereikt om ook op een andere dag te kunnen ontspannen. Daarbij wordt gebruikgemaakt van de helende kracht van buiten zijn in de natuur. Het mooie is dat er onderling waardevolle verbindingen worden gelegd.
De Roodkapjes werken samen met verschillende welzijnspartijen en Mantelfoon. 

Achtergrond
Mantelzorgers staan onder hoge druk en uit onderzoek blijkt dat maar liefst 36 procent van hen niet weet wat hen kan helpen om spanning en stress te verminderen. Niet alleen de druk is toegenomen tijdens de afgelopen Covid-periode, ook de eenzaamheid onder de mantelzorgers. Het gevoel niet meer in verbinding te zijn met de ander en er alleen voor te staan. Alle ballen hoog alleen hoog houden is zwaar, daarom nemen De Roodkapjes mantelzorgers mee.

Datum en tijd
Wekelijks zijn er bijeenkomsten in de stad of in de buitengebieden. Kijk voor data in de agenda op website.   
Tijdens de Week van de mantelzorg van maandag 8 tot en met vrijdag 12 november wandelen de Roodkapjes dagelijks.

Aanmelden en meer informatie
Meer informatie is te vinden op de website.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl