Mantelzorgwaardering uitgebreid met cadeaubon

De gemeente Rotterdam waardeert de inzet van haar mantelzorgers. Daarom is er voor Rotterdamse mantelzorgers de mantelzorgwaardering. Deze bestaat uit een gratis Rotterdampas, inclusief €25 OV-tegoed, en sinds 4 februari ook uit een cadeaubon ter waarde van 50 euro.

Mantelzorgverklaring
Om de mantelzorgwaardering aan te kunnen vragen, heeft de mantelzorger een mantelzorgverklaring nodig. De mantelzorgverklaring kan via deze link worden aangevraagd. Na het aanvragen krijgt de aanvrager een e-mail met daarin de mantelzorgverklaring en een vouchercode. Daarmee kan vervolgens een gratis Rotterdampas met 25 euro OV-tegoed worden aangevraagd, óf een cadeaubon ter waarde van 50 euro.

Hulp bij aanvragen
De Vraagwijzer biedt, indien nodig, hulp bij de aanvraag. Een afspraak maken bij de Vraagwijzer kan via 14 010 of online via deze pagina

Rotterdampas met € 25 OV-tegoed
De Rotterdampas kan via de volgende manieren besteld worden:

1) via www.rotterdampas.nl/bestellen (gebruik DigiD).

2) bij de Rotterdampaswinkel in de Centrale Bibliotheek.

3) bij één van de vier andere verkooppunten in Rotterdam. Op de website van de Rotterdampas vind je openingstijden en locaties van deze verkooppunten.

De 25 euro OV-tegoed dient de mantelzorger zelf op zijn/haar pas te laden. Op de website van de gemeente Rotterdam staat uitgelegd waar en hoe dit kan worden gedaan. De Rotterdampas is geldig van 1 maart 2022 tot 1 maart 2023.

Cadeaubon bestellen
Indien de mantelzorger kiest voor de cadeaubon, dan kan deze besteld worden via de website van Absoluta. De mantelzorger kan kiezen uit verschillende cadeaubonnen. Hulp nodig bij het bestellen van de cadeaubon? De Absoluta servicedesk biedt ondersteuning. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 088 - 022 03 00.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl