Hoera! Een nieuwe eDienst is geboren

Sinds maandag 31 januari is het mogelijk om zelf een digitale geboorteaangifte te doen via de website van de gemeente Rotterdam. In de eerste week maakten al 75 jonge ouders hier gebruik van.

Digitale geboorteaangifte is al sinds 2020 mogelijk via de Digitale Balie door middel van videobellen. En nu kan het ook helemaal zelfstandig digitaal met de eDienst geboorte.

Drie mogelijkheden om aangifte te doen
Met de geboorte van deze eDienst hebben jonge ouders drie mogelijkheden om aangifte te doen van hun pasgeboren baby.

  • Aan de balie in de publiekslocaties
  • via de Digitale Balie
  • via de eDienst geboorte op de website.

Het grote voordeel van de eDienst is dat ouders geboorteaangifte op elk moment van de dag kunnen doen. Volledig digitaal en veilig met DigiD.

400 aangiften per maand via de Digitale Balie
In Rotterdam worden gemiddeld 800 baby’s geboren per maand. Meestal is het de partner die aangifte doet van de pasgeboren baby. En in sommige gevallen is er geen partner. Voor corona waren er geboorteloketten in ziekenhuizen waar jonge ouders hun baby konden aangeven. Deze werden tijdelijk gesloten door de coronamaatregelen. Om mensen toch te woord te kunnen staan, riep de gemeente Rotterdam de Digitale Balie in het leven. Gemakkelijk, veilig en persoonlijk. Ruim een jaar na de introductie doen ongeveer 400 jonge ouders per maand de geboorteaangifte via de Digitale Balie. Bekijk hier de video over de Digitale Balie van de gemeente Rotterdam.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl