Energietoeslag aanvragen vanaf 2 mei

Huishoudens met een laag inkomen kunnen vanaf maandag 2 mei de energietoeslag van €800,- bij de gemeente Rotterdam aanvragen. Als zorgverlener kun je mensen met een laag inkomen wijzen op de energietoeslag. En hen op weg helpen met de aanvraag. De energietoeslag is bedoeld voor Rotterdamse huishoudens met een inkomen tot 140% van het sociaal minimum.

De gemeente heeft deze mensen niet helemaal in beeld. Daarom moeten zij zelf de aanvraag indienen. Rotterdammers met een uitkering van de gemeente hebben eind maart de energietoeslag al automatisch op hun rekening ontvangen.

Energietoeslag aanvragen
Aanvragen van de energietoeslag kan vanaf maandag 2 mei. De aanvraag gaat digitaal, via www.rotterdam.nl/energietoeslag. Voor de aanvraag is een DigiD nodig.

Hulp bij aanvragen
De Vraagwijzers in de stad bieden hulp bij het aanvragen van de energietoeslag. Aanvullend is er in de Week van het Extraatje (van 9-13 mei) op zo’n 30 plekken in de stad extra hulp bij het aanvragen van diverse regelingen voor mensen met een laag inkomen. Zoals het AOW-tegoed, Kwijtschelding van de afvalstoffenheffing, de Energietoeslag of de Bijzondere bijstand.

Meer informatie?
Kijk op Energietoeslag voor lage inkomens | Rotterdam.nl

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl