9 juni: train de Trainer GO-WIN migrantenouderen

Indigo preventie verzorgt op donderdag 9 juni een train de trainer Gezond Oud Worden In Nederland (GO-WIN) voor ouderenwerkers, welzijnswerkers en andere professionals die met migrantenouderen werken. In deze training leer je hoe je zélf de GO-WIN cursus kunt uitvoeren.

 

GO-WIN zet in op het vergroten van de zelfmanagementvaardigheden van migrantenouderen waardoor hun welbevinden *meetbaar wordt vergroot, zij positiever in het leven staan, meer regie over hun leven ervaren en eenzaamheid minder kans krijgt. De training is geschikt voor migrantenouderen die zich eenzaam of onzeker voelen en geen grip op het eigen leven ervaren. 

In de train de trainer GO-WIN leer je in één dag deze cursus uit te voeren. In de training komen theorie, methodiek en praktijke aan bod. Na afloop ontvang je de GO-WIN toolkit. Ook bieden we consultatie bij uitvoer van de cursus.

*Het ervaren welbevinden van migrantenouderen stijgt van 59,7 naar 77,5 op een 100-puntsschaal. De zelfmanagementvaardigheden van de deelnemers zijn  vergroot, van 3.28 naar 3.56 op een 5-puntsschaal. ZonMW en Movisie vinden de interventie veelbelovend. 

Eisen voor deelname

Om aan de train de trainer deel te nemen heb je:

  • minimaal 3 jaar ervaring in het werken met groepen
  • (ruime) ervaring in het verzorgen van cursussen.
  • kun je aansluiten bij de belevingswereld en gewoonten van migrantenouderen

Datum, plaats en tijd

  • Datum: donderdag 9 juni
  • Start om 10.00 uur  Inloop 9.45
  • Locatie: Dynamostraat 18, 3083 AK Rotterdam

Aanmelden en meer informatie
Neem om je aan te melden of voor meer informatie contact op met Maria Smedts via M.smedts@indigoroijnmond.nl.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl