19 september: start cursussen voor Rotterdammers die te maken hebben gehad met huiselijk geweld

In september starten diverse groepen/cursussen voor Rotterdammers die te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld. Getuigen, slachtoffers en plegers leren hoe ze hun eigen kracht kunnen voelen en uiten op een positieve manier.

Voor kinderen
Kinderen die te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld delen spelenderwijs hun gevoelens en ervaringen. Ze doen oefeningen voor meer zelfvertrouwen. Met hun ouders werken ze aan een veilige toekomst samen. 

Voor jongeren
Geweld tussen ouders roept bij jongeren vaak heftige emoties op. Ze ervaren het als verwarrend en pijnlijk als ouders zowel een bron van veiligheid als van angst zijn. Ze groeien bovendien op met fundamentele twijfels en verwarring over de betekenis van liefde, intimiteit en geweld. De meest voorkomende reacties van jongeren zijn verdriet, angst, boosheid en machteloosheid. Als huiselijk geweld vaker plaatsvindt, leven jongeren in voortdurende angst voor een volgende aanvaring tussen de ouders. In de cursus leren jongeren hun gevoelens en ervaringen plaatsen. Ze doen oefeningen voor meer zelfvertrouwen en met hun ouders werken ze aan een veilige toekomst.

Voor Rotterdammers
Hulp voor mannen bij wie gevoelens van boosheid en frustratie leiden tot agressief gedrag. In deze cursus leren ze om problemen en conflicten niet met geweld op te lossen. Ze oefenen vaardigheden om positieve oplossingen te zoeken. Ze leren hoe je je impulsen kunt beheersen en omzetten in ander gedrag. Ook oefenen ze hoe je kritiek kan geven en krijgen.

Aanmelden en meer informatie
Klik hier voor alle groepscursussen.
Klik hier voor alle online cursussen. 

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl