Officiële opening informatieloket Relatie, Ouders & Scheiding

Ouders die uit elkaar gaan of al gescheiden zijn én hun kinderen, kunnen terecht bij het informatieloket Relatie, Ouders & Scheiding. Het informatieloket ging officieel open op 9 september, De Dag van de Scheiding. Tegelijkertijd startte een publiekscampagne om Rotterdammers op de hoogte te stellen van het informatieloket. Voor professionals is er een toolkit beschikbaar met o.a. een folder en poster.

Het informatieloket Relatie, Ouders & Scheiding is een gratis en vrijblijvend informatiepunt voor allerlei vragen over uit elkaar gaan en (ouderschap na) scheiding. Denk aan vragen over juridische zaken zoals gezag en omgang, maar ook over ouderschapsbemiddeling. Wanneer nodig wordt doorverwezen naar hulp. 

Met het informatieloket willen de gemeente Rotterdam en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Rijnmond bijdragen aan het voorkomen van conflicten rondom scheidingen waarvan kinderen vaak de dupe worden. 

Het informatieloket is hard nodig 
Het informatieloket Relatie, Ouders & Scheiding startte al medio juni 2022, maar opende officieel vrijdag 9 september. Niet alleen Rotterdammers, maar ook professionals hebben de weg naar het informatieloket al gevonden. Met de opgedane ervaring gaat het loket nu officieel van start. Volgens de gemeente Rotterdam en CJG Rijnmond is dit nodig, want elk jaar hebben duizenden Rotterdamse kinderen te maken met een scheiding van hun ouders die moeizaam verloopt. Als scheidende ouders er samen niet goed uitkomen, schaadt het hen, maar ook hun kinderen.

Wie tref je in het informatieloket Relatie, Ouders & Scheiding?
Op het loket werken ervaren consulenten en sociaal raadslieden van de Vraagwijzer. Daarnaast tref je er pedagogen aan van CJG Rijnmond. De medewerkers staan ouders en hun kinderen (en hun netwerk) graag te woord. Ze adviseren en verwijzen wanneer nodig door naar de juiste hulp en ondersteuning. Zoals naar een scheidingsmediator of een buddy van Villa Pinedo. Ook professionals hebben de mogelijkheid om te sparren met medewerkers van het loket. Dit kan telefonisch, per e-mail of door binnen te lopen bij het informatieloket.

Waar vind je het informatieloket Relatie, Ouders & Scheiding?
Het informatieloket is te vinden in de Centrale Bibliotheek Rotterdam, Hoogstraat 110, op de tweede verdieping. Bij de inlooplocatie van het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Openingstijden:

  • Woensdag van 10.00 uur tot 13.00 uur.
  • Vrijdag van 10.00 uur tot 13.00 uur.

Het loket is tijdens deze uren ook bereikbaar via telefoon 010 - 498 15 55 of per e-mail via oudersenscheiding@rotterdam.nl.

Toolkit informatieloket Relatie, Ouders en Scheiding
Professionals kunnen een digitale toolkit aanvragen om het informatieloket Relatie, Ouders en Scheiding bekender te maken onder hun cliënten. Hierin zit o.a. een folder en een poster. Deze is op te vragen via e-mail: kk.paap@rotterdam.nl

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over scheidingshulp op: www.rotterdam.nl/scheiden

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl