Aankondiging vaccinatiecampagne HPV voor 19- t/m 26-jarigen (m/v)

In 2023 krijgen jongvolwassenen een oproep zich te laten vaccineren tegen HPV. Dit virus kan zes soorten kanker veroorzaken bij mannen en vrouwen op verschillende plaatsen in het lichaam. Een vaccinatie beschermt ertegen. Werk je met mensen van deze leeftijd? Help ons dan door dit te bespreken of ze hierop attent te maken.

Aankomend jaar zijn de twee benodigde prikken kosteloos voor deze doelgroep. Vanaf 9 januari worden de uitnodigingen verstuurd. In onze regio gaat het om ruim 100.000 jongvolwassenen.

Waar en hoe?
De GGD Rotterdam-Rijnmond gaat een paar priklocaties van de COVID-19 campagnes geschikt maken voor deze vaccinatie. Later komen er kleinere locaties bij. Wat communicatie betreft sluit de GGD aan bij de landelijke campagne en zoekt daarnaast aansluiting bij de inwoners in de regio.

Gelijktijdig loopt de HPV-campagne voor 18 jaar en jonger. Sinds 2022 krijgen naast meisjes ook jongens de vaccinatie tegen HPV. Voorheen kregen meisjes en jongens een uitnodiging voor de vaccinatie toen ze dertien werden. Vanaf dit jaar krijgen zij een uitnodiging in het jaar dat ze tien worden

Meer informatie
Meer weten over de HPV-vaccinatie? De keuzehulp vind je hier: HPV Vaccinatie Keuzehulp (hpvkeuzehulp.nl) 
Ook hier lees je meer informatie over het rijksvaccinatieprogramma.

Via deze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de voortgang.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl