Preventietrainingen van start voor jongeren met stress

Een toenemend aantal jongeren heeft last van stress. Avant sanare biedt diverse preventietrainingen die jongeren mentaal sterker maken.

Jeugdartsen zien dat jongeren zich vaker met stressklachten ziekmelden. Belangrijk is om deze klachten zo vroeg mogelijk op te sporen en aan te pakken, voordat ze erger worden. Beter voorkomen dan genezen dus!

Drie soorten preventietrainingen op school en individueel
Avant sanare biedt de volgende preventietrainingen om jongeren mentaal sterker te maken:

  • The Lab of Life is effectief voor jongeren die veel stress ervaren en daardoor oververmoeid raken. Hier leren jongeren om school en vrije tijd beter te combineren. Deze training wordt op school gegeven.
  • Happyles versterkt de mentale veerkracht en voorkomt daardoor depressie. Jongeren voelen zich na het volgen van de lessen vrolijker en hebben meer energie. Deze training wordt op school gegeven.
  • In een online e-health cursus leren jongeren hoe gedachten en gevoelens over zichzelf werken en hoe zij die kunnen beïnvloeden. Na de cursus zien ze weer perspectief en hebben ze weer grip op hun leven.

Meer lezen over stress en burn-out onder jongeren? Neem dan een kijkje op de website.

Aanmelden en meer informatie
Alle cursussen zijn gratis voor Rotterdamse scholen en jongeren. Meer informatie over de cursussen kan je lezen via onderstaande links. Ook kunnen jongeren of scholen zich daar aanmelden. 
The Lab of Life 
Happyles 
e-health cursus

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl