Start cursus voor kinderen die te maken hebben gehad met geweld thuis

Op 21 februari start een speelse cursus van Avant sanare voor kinderen van 7 tot 12 jaar die te maken hebben (gehad) met geweld thuis. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Kinderen die getuige zijn (geweest) van ruzies of geweld thuis lopen meer risico dan andere kinderen op emotionele en gedragsproblemen. Door deze cursus verkleint de kans dat kinderen later psychische problemen krijgen en zelf dader of slachtoffer worden van huiselijk geweld.

Zelfvertrouwen
In deze cursus delen kinderen spelenderwijs hun gevoelens en ervaringen. Ze doen oefeningen voor meer zelfvertrouwen. Met hun ouders werken ze aan een fijne en veilige toekomst samen. De cursus is voor de kinderen en hun ouders gratis.

Positief denken
Er doen maximaal 8 kinderen mee. Daardoor is de groep niet te klein om van elkaar te leren. En niet te groot om veilig te kunnen zijn.

In 8 bijeenkomsten van 1 uur leren kinderen om hun gevoelens te herkennen en benoemen en oefenen zij met positief denken. Ouders krijgen in 2 bijeenkomsten informatie over de ontwikkeling van kinderen en de gevolgen van ruzies en geweld. Ook wisselen zij ervaringen uit met anderen.

Datum, tijd en plaats
Start: dinsdag 21 februari 2023
Locatie: Huis van de wijk De Kip, Kipstraat 37, 3011 RS Rotterdam

Aanmelden en meer informatie
Je kunt als verwijzer kinderen aanmelden en ook hun ouders erop attenderen. Inschrijven kan via de website van avantsanare.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl