Online coaching en community voor studerende mantelzorgers

Het project You never care alone helpt studenten in Rotterdam om hun zorgtaken en opleiding beter te combineren. Daardoor ervaren zij minder stress en krijgen zij meer steun. Ken jij studenten in mbo, hbo of wo die zorgen voor een familielid met een ziekte of beperking? Attendeer ze dan hierop.

Jonge mantelzorgers
Ongeveer 1 op de 5 jongeren groeit op met een zorgsituatie binnen een gezin. Bijvoorbeeld wanneer een naaste chronisch ziek, een beperking of verslaving heeft of psychisch kwetsbaar is. Zorg hoeft niet alleen te gaan om praktische taken, maar kan ook gaan om het zorgen maken over de ander. Voor jonge mantelzorgers kan het moeilijk zijn om in balans te blijven en tijd vrij te maken voor zichzelf. Hoe combineren ze alle zorgtaken zonder zelf kopje onder te gaan?

Studeren en mantelzorg
Het volgen van een opleiding is vooral leuk en uitdagend, maar kan ook pittig zijn. Studeren en daarnaast mantelzorgen, is een lastige combinatie.  Maar wel een combinatie die is vol te houden, als studenten weten hoe ze dat moeten doen.

Online coaching
Online coaching helpt studenten om hun zorgtaken en school beter te combineren, zodat ze minder stress en meer steun ervaren. Na aanmelding volgt er een online afspraak ter kennismaking en introductie van het coachtraject.

Online community
Het delen van ervaringen helpt, vertellen jongeren die mantelzorger zijn. Daarom heeft het project 'You never care alone' nu ook een online community. Daar kunnen jonge mantelzorgers online verhalen van andere jongeren horen en hun eigen verhaal delen. Er worden tips uitgewisseld, jongeren vinden steun bij elkaar en er is ruimte om bij te kletsen en te ontspannen. Er is ook een professional die kan ondersteunen met informatie en advies.

Datum, tijd en plaats
Doorlopend en op aanvraag.

Meer weten of aanmelden?
Op de website van Avant sanare kunnen jongeren zich aanmelden voor de coaching.  

Aanmelden voor de (online) community van You never care alone kan via de studieadviseur of het zorgteam op school, of jongeren kunnen zichzelf aanmelden via deze link.  

Coaching en de community zijn gratis voor studenten in Rotterdam.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl