Ondersteuning bij scheiding voor kinderen en ouders

Veel kinderen en jongeren krijgen te maken met een scheiding. In Rotterdam vinden we het belangrijk dat als ouders scheiden, ze er samen goed uit komen. Fijn voor de ouders én kinderen. Hiervoor kunnen Rotterdammers gebruikmaken van allerlei gratis ondersteuning. Zo biedt onder meer Villa Pinedo jong tot oud laagdrempelige steun, tips en advies.

Stichting Villa Pinedo biedt bijvoorbeeld een online plek voor kinderen en jongeren met gescheiden ouders. Zij werken met vrijwilligers van 18 tot 27 jaar die zelf ook een scheiding hebben meegemaakt. Via een zogenoemde buddy app komen kinderen en jongeren in contact met de ervaringsdeskundigen.

Ook ouders die gaan scheiden of gescheiden zijn, kunnen terecht bij de stichting. Zo is er een online training waarin ouders handvatten krijgen om zichzelf, maar ook hun kind zo goed mogelijk te begeleiden tijdens en na het scheidingsproces.

Meer ondersteuning bij scheiden

Het volledige actuele hulpaanbod vind je op de website van de gemeente. Zie onder ‘Aanbieders preventieve hulp - stadsbreed’. Je kunt ouders attent maken op deze website.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl