Nieuwe subsidieregeling Goed voor elkaar, met minder zorgen

Draagt jouw welzijnspartij of levensbeschouwelijke organisatie bij aan de kracht van Rotterdammers in een kwetsbare situatie? Of aan de samenredzaamheid van ouderen? Misschien doe je dit wel als sociaal ondernemer. Weet dan dat er vanaf maandag 4 september een nieuwe subsidieregeling is.

Met de subsidie wil de gemeente Rotterdam graag een impuls geven aan preventieve aanpakken voor de eigen kracht en samenredzaamheid van ouderen. En voor Rotterdammers in een kwetsbare situatie. De aanpakken voorkomen een beroep op Wmo-maatwerkvoorzieningen, stellen dit uit of verkorten het gebruik ervan.

Voorbeelden aanbod
Denk bijvoorbeeld aan aanbod dat helpt bij het vormen van sociale netwerken om eenzaamheid te voorkomen. Of stimuleert om elkaar te helpen. Maar ook aan aanbod voor het bevorderen van de fysieke zelfredzaamheid van ouderen. Of een aanpak die mensen leert om beter om te gaan met onze -vaak- complexe samenleving.

Aanvragen
Je kunt de subsidie aanvragen vanaf 4 september via www.rotterdam.nl/subsidies, onder Volksgezondheid. Hier staan alle voorwaarden waaraan de subsidieaanvraag moet voldoen.

Wil je gebruikmaken van de subsidieregeling? Houd er rekening mee dat voor de preventieve interventies of innovaties geen landelijke wettelijke vergoedingen van toepassing mogen zijn. Of andere Rotterdamse beleidsregels of subsidieregelingen.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl