Alcohol-actieweek: het goede voorbeeld geven werkt!

Voorbeeldgedrag doet ertoe

Opvoeders hebben als het om alcoholgebruik gaat meer invloed dan je zou denken. Uit recent onderzoek blijkt dat kinderen van twee jaar bijvoorbeeld al begrijpen dat wijnglazen speciaal zijn. Kinderen die hun ouders zien drinken, denken positiever over alcohol dan kinderen die hun ouders niet zien drinken. Het voorbeeldgedrag van volwassenen doet er dus toe! Door geen alcohol te drinken in het bijzijn van kinderen, geef je ze het goede voorbeeld mee. En is de kans groter dan ze op latere leeftijd beginnen met drinken en dan ook minder drinken.

Alcoholgebruik voorkomen

Initiatiefnemer van de campagne is Alliantie Alcoholbeleid Nederland. De gemeente Rotterdam neemt, samen met partners in de stad, verschillende maatregelen om het alcoholgebruik onder kinderen en jongeren te voorkomen en verminderen. Van 6 tot en met 19 november zie je de campagne daarom in de stad en op social media. 

Help mee!

Jij kunt helpen met verspreiden van informatie over verantwoord alcoholgebruik. Op de website ziendrinkendoetdrinken.nl is informatie te vinden over de alcohol en gezondheid, hoe je alcoholgebruik met kinderen bespreekbaar kunt maken, een quiz en tips over hoe ouders het goede voorbeeld kunt geven. Op de website is ook voorlichtingsmateriaal, zoals posters en flyers, te bestellen.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl