Project010 wint Housing First-award

Deze prijs onderstreept het succes van de aanpak van Project010. Het project biedt onmiddellijke en effectieve ondersteuning aan jongeren tussen de 18 en 23 jaar, die zonder hulp niet zelfstandig kunnen wonen.

Succes

Naast een eigen huis krijgen de jongeren de beschikking over een warm netwerk van begeleiders en een doorbraakbudget. De kracht van Project 010 zit voor een groot deel in de versnelling die wordt aangebracht. Wat normaal één of twee jaar duurt, wordt nu in een paar maanden geregeld. Denk daarbij niet alleen aan de woning, maar ook aan het versneld regelen van inkomen of het opstarten van schuldhulpverlening.

Groei

In 2019 startte Project010 met een pilotgroep van 10 jongeren. Dit jaar willen we 50 dakloze jongeren helpen aan een eigen huis en een stabiel leven. René Meijborg: “De resultaten spreken voor zich en tonen de kracht van een geïntegreerde, snelle en persoonlijke aanpak in het bestrijden van dakloosheid onder jongeren.”

Actieplan

De aanpak sluit aan bij het Nationaal Actieplan Dakloosheid: Eerst een thuis. Dat plan streeft ernaar dat in Nederland tegen 2030 niemand meer dakloos is. De focus ligt op housing first, een strategie die eerst zorgt voor stabiele huisvesting, gevolgd door zorg op maat.

Kijk voor meer informatie op de website van Project010.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl