Werkstation op Zuid: Alles voor werk onder één dak

In het pand aan de Koperslagerstraat is allerlei dienstverlening op het gebied van werk en inkomen te vinden. Medewerkers van Rotterdam Inclusief monteren in het ambachtstrainingscentrum zonnepanelen, repareren er fietsen en werken in de kringloopwinkel Rataplan.

Zo komt in het Werkstation van alles samen om werkzoekenden de weg naar werk te wijzen. Zowel voor wie (bijna) bemiddelbaar is, als voor wie een steuntje in de rug nodig heeft, is er een pakket aan diensten op één plek. Variërend van sollicitatiebegeleiding tot werkervaringsmogelijkheden. Het kan zijn dat iemand problemen heeft die in de weg staan om aan het werk te gaan. Denk aan schulden. Of dat iemand eerst weer in het werkritme moet komen. Ook voor die zaken is hulp in het Werkstation.

Werkzoekenden krijgen een vaste contactpersoon die samen met hen alle mogelijkheden in kaart brengt. Deze aanpak voorkomt versnipperde dienstverlening en biedt een gestructureerde benadering voor Rotterdammers die hulp nodig hebben op verschillende levensgebieden.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl