Symposium over samenwerking kunst en zorg

Na een jaar succesvol experimenteren reflecteren we met elkaar op de behaalde resultaten en kijken we vooruit naar het 2e jaar van deze pilot. 

Symposium Iedereen is een kunstenaar bijwonen?

Heb je interesse om bij het symposium aanwezig te zijn, dan ben je van harte welkom! Kijk voor het programma en om aan te melden op deze website.

Pilot Iedereen is een kunstenaar

SKVR en Aafje startten in 2023 de pilot Iedereen is een kunstenaar, een serie kunstworkshops voor Rotterdamse ouderen. De workshops zijn hybride. Ze worden online uitgezonden zodat deelnemers - in groepsverband - op de zorglocatie mee kunnen doen. En dat zijn inmiddels 17 locaties. 
Dit maakt dit hoogwaardige aanbod betaalbaar, toegankelijk voor zoveel mogelijk ouderen en zorgt ervoor dat de ouderen niet hoeven te reizen. 

Ons doel is ouderen mentaal en fysiek gezond te houden en eenzaamheid te bestrijden. Deze impact monitoren we gedurende de pilot. 


Onderdeel van de pilot is een jaarlijks symposium waarop we onze kennis delen met elkaar, andere zorg- en kunstinstellingen, artsen, beleidsmakers, mantelzorgers, kunstenaars en met andere beroepsmatig geïnteresseerden.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl