Rotterdam Sociaal 5 november 2020, uitgave 100!
Rotterdam Sociaal
  5 november 2020, uitgave 100!

5 november 2020, uitgave 100!

In deze nieuwsbrief

• Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
• Voor 11/11 gezocht: Rotterdammers voor online onderzoek impact coronacrisis
• Woensdag 11/11: start cursus zelfzorg voor mantelzorgers
• Gratis beschermingsmiddelen corona voor mantelzorgers
• Woensdag 25 november: happyles voor jongeren
• Meer jongeren kunnen het Jeugdtegoed aanvragen
• Wij…Doorbreken de cirkel van geweld
• Meer peuters naar de peutergroep, helpt u mee?
• Gratis online opvoedcursus
• Cursus Niet meer door het lint voor mannen
• Interventieaanpak voor stress, schulden en roken werkt!
• Online training voor studerende mantelzorgers
• ‘Kijk wat je mist op je cv en vul het aan.’ Lees het in de 010werkt.
• Weetjes voor bewindvoerders
Wij…Doorbreken de cirkel van geweld

Wij…Doorbreken de cirkel van geweld

Van donderdag 12 november tot en met dinsdag 8 december is Rotterdam de eerste gaststad van de rondreizende landelijke buitententoonstelling Wij…Doorbreken de cirkel van geweld.

De tentoonstelling toont 30 krachtige portretten van mensen die in staat waren om de cirkel te doorbreken van huiselijk en seksueel geweld, ouderen- en kindermishandeling en schadelijke traditionele praktijken. Met net dat zetje van een ander. Vier Rotterdammers en hun ‘zetje’ zijn ook geportretteerd.
Hun verhalen en die van de 26 andere deelnemers worden gebundeld in een digitaal magazine.

Met de portretten en de verhalen willen het Rijk en de gemeente Rotterdam op een laagdrempelige manier alle vormen van huiselijk geweld en kindermishandeling bespreekbaar maken in brede lagen van de bevolking en zo een bijdrage leveren aan het uit de taboesfeer halen van dit onderwerp. Hierbij gaat het ook om ouderenmishandeling, schadelijke traditionele praktijken en seksueel misbruik. Met de sterke oproep: kijk niet weg. Doe iets. WIJ... doorbreken de cirkel van geweld. Niets doen is geen optie: www.ikdoeietstegenhuiselijkgeweld.nl

Op de website wordt mensen handelingsperspectief geboden en belangrijke telefoonnummers voor het doen van meldingen of terecht kunnen voor hulp zoals Veilig Thuis.

Locatie tentoonstelling
De tentoonstelling is vanaf 12 november te vinden op het Kruisplein, in het centrum van Rotterdam. Daarnaast worden de portretten ter beschikking gesteld aan een aantal welzijnspartners in de stad, zoals stichting Dona Daria en Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond.

De maand november = tegen huiselijk geweld en kindermishandeling
Met de tentoonstelling trapt de gemeente Rotterdam de maand november af die in het teken staat van het tegen gaan en bespreekbaar maken van huiselijk en seksueel geweld, kindermishandeling, schadelijke traditionele praktijken en ouderenmishandeling. Zo start onder andere op 14 november de Week tegen Kindermishandeling. Op scholen wordt met aanbod van de gemeente Rotterdam aandacht aan dit onderwerp besteed. Het onderwerp emotionele verwaarlozing komt ook aan bod. Verder wordt in die week de Rotterdamse Kinderrechten Award uitgereikt. Daarnaast is 25 november Orange Day, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. Een aantal gebouwen in de stad kleuren dan oranje.  Maatschappelijke partners organiseren er activiteiten.

Volg ons op social media
InstagramYouTubeFaceBookTwitterRIO Heeft u nog vragen of opmerkingen?
Neem dan contact op met onze collega's
Input aanleveren

Input aanleveren kan via e-mail: nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl

Wat vindt u van de nieuwsbrief?

feedback -2 feedback -1 feedback 0 feedback +1 feedback +2