5 oktober: start cursussen voor kinderen die getuige zijn van huiselijk geweld

Dit najaar starten er diverse cursussen voor kinderen en jongeren die te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld. Ze leren met hun emoties om te gaan, zich zelfverzekerder te voelen en met hun ouders een veiligere toekomst op te bouwen.

Als ik kon toveren (3-6 jaar)
Kinderen die te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld delen spelenderwijs hun gevoelens en ervaringen. Ze doen oefeningen voor meer zelfvertrouwen en werken samen met hun ouders aan een veilige toekomst. Door deze cursus verkleint de kans dat de kinderen later psychische problemen krijgen en zelf dader of slachtoffer worden van huiselijk geweld.

Datum en tijd
De cursus start op dinsdag 5 oktober van 15.30 – 16.30 uur en bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten. Locatie: Huis van de Wijk het Klooster aan de Ruivenstraat 81 in Rotterdam.

Heibel thuis (12-16 jaar)
Geweld tussen ouders roept bij jongeren vaak heftige emoties op. Ze ervaren het als verwarrend en pijnlijk als ouders zowel een bron van veiligheid als van angst zijn. Ze groeien bovendien op met fundamentele twijfels en verwarring over de betekenis van liefde, intimiteit en geweld. Als huiselijk geweld vaker plaatsvindt, leven jongeren in voortdurende angst voor een volgende aanvaring tussen de ouders. Tijdens de cursus leren jongeren hun gevoelens en ervaringen plaatsen.

Datum en tijd
Deze cursus bestaat uit 8 wekelijkse online bijeenkomsten. De startdatum is afhankelijk van wanneer de groep vol. Jongeren kunnen zich wel al inschrijven. 

Aanmelden en meer informatie
Meer informatie en inschrijven kan via de website van Avant sanare. Klik hier voor meer informatie over de cursus Als ik kon toveren en hier voor de cursus Heibel thuis.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl