Winnaars Rotterdamse Kinderrechten Award 2021!

Op zaterdag 20 november reikte de gemeente Rotterdam voor de vijfde keer de Rotterdamse Kinderrechten Award uit. Stichting JAN en Kerensa Timar zijn de winnaars geworden van dit jaar.

Met het uitreiken zet de gemeente organisaties én personen in het zonnetje, die met hun initiatieven bijdragen aan het gezond en veilig opgroeien van Rotterdamse kinderen van 0 tot en met 18 jaar.

Winnaar categorie Rotterdammer
Rotterdammer Kerensa Timar won de award voor het (mede) oprichten van de meidenvilla. De meidenvilla is een veilige plek voor meisjes tussen de 7 en 18 jaar. Ze kunnen er leuke dingen doen, huiswerk maken, elkaar ontmoeten en steunen. Kerensa ontving het Rotterdamse Kinderrechten Award-speld en een geldbedrag van €1250,–. Rotterdammers Chantalle Chapusot en Parisa Akbarzadehpoladi wonnen de tweede en derde prijs in de categorie Rotterdammer en hiermee geldbedragen van €750,– en €500,–.

Winnaar categorie Rotterdamse organisatie
In de categorie Rotterdamse organisatie won Stichting JAN. Deze stichting vindt het belangrijk dat jeugd wordt gehoord over zaken die invloed hebben op hun leven. Zoals invulling van hun vrije tijd, het hebben van een veilige plek (binnen en buiten), maar ook kunnen meedenken/meepraten over ontwikkelingen in hun wijk. Stichting JAN ontving ook het Rotterdamse Kinderrechten Award-speld en daarnaast een geldbedrag van
€10.000,–. Organisaties Uitgeverij Wilde Haren en kinderkrant Jong010 wonnen een geldbedrag van €5.000,– en €2500,–.

Meer informatie
Alle geldbedragen zijn bedoeld om te investeren in mooie projecten voor kinderen. Kijk voor meer informatie over alle genomineerde initiatieven op de website van de gemeente.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl