Children’s Zone helpt gezinnen op Zuid de thuissituatie te versterken

Kom jij in je werk gezinnen tegen uit Rotterdam Zuid die begeleiding kunnen gebruiken bij bijvoorbeeld de (taal) ontwikkeling van het kind, de gezondheid van het gezin, of bij het maken van een sollicitatiebrief? Meld ze dan aan bij Children’s Zone.

Children’s Zone (CZ) maakt onderdeel uit van acht wijkteams in Rotterdam Zuid. In ieder wijkteam werken twee wijkcoaches samen met stagiaires aan het versterken van de thuissituatie van gezinnen. CZ is actief in de wijken: Afrikaanderwijk, Bloemhof, Carnisse, Feijenoord, Hillesluis, Oud-Charlois, Tarwewijk en Vreewijk.

Vroegsignalering
Door de gezinnen in een vroeg stadium te bereiken wil Children’s Zone voorkomen dat de problematiek binnen gezinnen groter wordt en dat zij een beroep moeten doen op intensievere hulpverlening.

Vaardigheden
Children’s Zone helpt ouders om de basis op orde te brengen door hen vaardigheden aan te leren die ze in het dagelijks leven kunnen gebruiken. Denk aan: computervaardigheden, het ordenen van administratie, maar ook aan vaardigheden die nodig zijn om kinderen te helpen bij het huiswerk.

Aanmelden en meer informatie
Een gezin aanmelden kan rechtstreeks bij een van de wijkcoaches. Bekijk de contactgegevens per wijk op de de website van de gemeente. Wil je meer weten over de werkwijze van Children’s Zone? Bekijk dan dit filmpje.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl