Steun voor normaal begaafde kinderen met ouders met een LVB

Connector is een exploratief project van MEE Rotterdam Rijnmond dat zich richt op het verstevigen van de steun rondom het gezin. Voor het project is de organisatie op zoek naar normaal begaafde kinderen waarvan de ouders een licht verstandelijke beperking (LVB) hebben.

Normaal begaafde kinderen die opgroeien bij ouders met een LVB lopen meer risico op het ontwikkelen van (sociaal-emotionele) problemen. Gezien het preventieve karakter van het project zoekt Connector juist kinderen waar geen hulpverlening betrokken is en die het bijvoorbeeld prima doen op school.

Voor wie?
Connector richt zich op de kinderen in de leeftijd van 4-16 jaar in Rotterdam. Samen met het kind en de ouders brengt Connector het netwerk in kaart. Met als doel steun rondom het gezin te organiseren en in het bijzonder een duurzame steunfiguur te vinden voor het normaal begaafde kind. 

Aanmelden en meer informatie
Ga voor aanmelden en meer informatie over Connector naar de website van Mee Rotterdam Rijnmond.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl