Summer of esports; de hele zomer esports en gaming

Tot en met 21 augustus vindt de Summer of Esports plaats in Rotterdam. Jongeren van 8 t/m 18 jaar kunnen gratis meedoen aan activiteiten van Esports, gaming tot gamification in de hele stad. Ken jij jongeren in je netwerk die een leuk uitje willen?

GameTime, programma in de wijken
De Summer of Esports is in heel Rotterdam te beleven. Gamen en bewegen komen hierbij samen middels FIFA skillgames, Real Life Fortnite en de GameGymwall. Of een game op de Playstation 5 en Nintendo Switch. Al deze activiteiten zijn verdeeld in 15 verschillende wijken, waardoor het voor jongeren uit alle wijken makkelijk te bezoeken is.

Heartbeatgames, 300 deelnemers & Soufiane Touzani zorgen voor een uniek record voor Rotterdam
Op woensdag 17 augustus wordt de Schiecentrale in Rotterdam omgetoverd tot een ultieme gaming ervaring. Tijdens deze dag worden er zoveel mogelijk hartslagen behaald met Esports en gaming, het allereerste record op dit gebied voor de stad Rotterdam. 300 jongeren kunnen zich vooraf aanmelden en meedoen aan dit evenement. Ze kunnen zelf bepalen welke games er gespeeld worden: Dansen met Just Dance, actief bewegen in een virtuele wereld, het record van Touzani verbreken met Ballie of racen in een simulator.

De Summer of Esports wordt in opdracht van de gemeente Rotterdam georganiseerd en biedt deze zomervakantie Rotterdamse jongeren de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met Esports. De jongeren kunnen bewegen en elkaar ontmoeten tijdens de gratis activiteiten door de hele stad. Geef jij het door?

Aanmelden en meer informatie
Kijk voor aanmelden en het programma op summerofesports.nl

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl